Logo image Boatfinder
Στη Χίο η 5η Πανελλήνια Συγκέντρωση ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ image

Στη Χίο η 5η Πανελλήνια Συγκέντρωση ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

Ταξίδια - Εκδρομές
29/12/2009
Ό Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Χίου κατόρθωσε μετά από οργανωμένες και επίμονες  προσπάθειες ενός και πλέον έτους σε συνδυασμό με μια άρτια παρουσίαση-πρόταση του προς την Ομοσπονδία Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδας, να αναλάβει την επόμενη Πανελλήνια συνάντηση Φουσκωτών Σκαφών, η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει  στο νησί μας στις 2,3 & 4 Ιουλίου 2010.

Η επίσημη τελική ανάθεση έγινε την Κυριακή 18/09/2009 σε πλήρη ομοφωνία των δεκαπέντε Ομίλων Φουσκωτών που αποτελούν την Ομοσπονδία.

Κατά την διάρκεια της πανελλήνιας εκδήλωσης στις αρχές Ιουλίου, τριακόσια περίπου φουσκωτά σκάφη από Κρήτη, Ρόδο, Κώ, Λέρο, Σάμο, Μυτιλήνη, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Χαλκίδα, Αθήνα και Πειραιά θα καταπλεύσουν στο λιμάνι του νησιού μας για 2-3 ημέρες.

Η εκδήλωση αυτή πέρα από το φαντασμαγορικό θέαμα θα είναι μια βαθιά  οικονομική ανάσα για το νησί μας -σε εποχές οικονομικής κρίσης. 

Ο θαλασσινός τουρισμός, που στην Χίο είναι ανύπαρκτος, μπορεί να βοηθήσει οικονομικά το νησί μας, να το προβάλει τουριστικά και πολιτιστικά σε σημαντικό βαθμό με όφελος όχι μόνο βραχυπρόσθεσμο αλλά και μακροπρόθεσμο.

Με τα τριακόσια αυτά σκάφη αναμένεται να κατακλύσουν την Χίο πάνω από χίλια άτομα  με απαιτήσεις αλλά και σημαντική οικονομική επιφάνεια, σε μια περίοδο που η τουριστική σεζόν βρίσκεται ακόμη στην αρχή της με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την προβολή του νησιού.

Οι προσπάθειες του ομίλου μας εστιάζονται στον ασφαλή και σίγουρο ελλιμενισμό 300 σκαφών μέσα στο λιμάνι μας με την συμπαράσταση των αρμοδίων υπηρεσιών αλλά και στην άψογη οργάνωση των εκδηλώσεων κατά την διάρκεια της συνάντησης.
Οι εκδηλώσεις που ετοιμάζουμε είναι τέτοιες που θα κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα σκάφη στο νησί μας για περισσότερες ημέρες από τις προγραμματισμένες.
Ευελπιστούμε ότι οι φορείς του νησιού μας όπως το Λιμεναρχείο, Λιμενικό Ταμείο, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Δήμοι, αλλά και Επιχειρηματίες (Εμποροβιοτέχνες, τουριστικά καταστήματα, Ξενοδόχοι, Ενοικιαζόμενα δωμάτια, Ενοικιάσεις αυτοκινήτων / μοτοσικλέτας, βενζινάδικα, Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες, Μπαρ, καταστήματα πώλησης σκαφών / ναυτιλιακών, και γενικώς οι έμποροι αλλά και ο κάθε Χιώτης που αγαπάει το νησί του), θα βοηθήσουν ώστε να φέρουμε επιτυχώς σε πέρας αυτήν την πολύ δύσκολη ανάθεση.
Ας μην ξεχνάμε ότι η προβληματική οικονομία της Χίου έχει ανάγκη από υψηλής ποιότητας τουρισμό, από υψηλού βοιωτικού επιπέδου επισκέπτες. Αν καταφέρουμε να ευχαριστηθούν από την παραμονή τους στην Χίο, θα μας επιλέξουν ξανά ως κάποιον από τους επόμενους προορισμούς τους.
Στην ιστοσελίδα μας www.ofsx.gr σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, χάρτες, σχεδιαγράμματα, πληροφορίες για την συγκέντρωση και άλλα πολλά χρήσιμα για τους προσκεκλημένους μας

--
Ο.Φ.Σ.Χ.
(Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Χίου) www.ofsx.gr    email: info@ofsx.gr

το νέο πάρθηκε από http://www.chiosnews.com/cn71120091158580.asp